x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin: Rusia este pregătită să continue dialogul cu SUA dacă Washingtonul vrea acest lucru

Vladimir Putin: Rusia este pregătită să continue dialogul cu SUA dacă Washingtonul vrea acest lucru

17 Iun 2021   •   17:02
Vladimir Putin: Rusia este pregătită să continue dialogul cu SUA dacă Washingtonul vrea acest lucru

Rusia este pregătită să continue dialogul cu Statele Unite dacă Administraţia de la Washington doreşte acest lucru, a declarat, joi, preşedintele Vladimir Putin, la o zi după întâlnirea cu omologul său american, Joseph Biden.

 

"Noi suntem pregătiţi să continuăm dialogul în măsura în care este pregătită şi partea americană pentru acest lucru", a declarat Vladimir Putin, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Soir, într-un discurs rostit joi la o întâlnire cu absolvenţi ai cursurilor de administraţie publică din Rusia.

Vladimir Putin şi Joseph Biden s-au întâlnit, miercuri, în oraşul elveţian Geneva. Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat că a avut o discuţie "pozitivă" cu omologul său din Rusia, subliniind că stabilitatea strategică a fost unul dintre subiectele principale. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat că discuţia cu omologul său american, Joseph Biden a fost "foarte constructivă", anunţând că ambasadorii rus şi american vor reveni la posturi.

Statele Unite şi Rusia au pledat, într-o declaraţie comună adoptată după summit, pentru "dialog în scopul stabilităţii strategice" şi pentru măsuri de control al armamentului şi reducere a riscurilor.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin