x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin spune care sunt cauzele pentru criza energetică din UE

Vladimir Putin spune care sunt cauzele pentru criza energetică din UE

17 Sep 2022   •   22:25
Vladimir Putin spune care sunt cauzele pentru criza energetică din UE

Vladimir Putin spune că problemele energetice al UE sunt provocate de închiderea de către Ucraina a gazoductelor și de blocarea operaționalizării gazoductului Nord Stream2, scrie Reuters.

Acesta a acuzat sancțiunile occidentale și agenda verde pentru criza de energie și a subliniat că Rusia își va îndeplini obligațiile, în cadrul summitului Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (SCO) care se desfășoară în Uzbekistan.

Totodată, autoritățile de la Moscova au oprit livrările de gaze naturale către Polonia și Bulgaria deoarece au refuzat să plătească în ruble, dar și prin conducta Nord Stream1 ca urmare a declarațiilor liderilor UE de plafonare a prețului. Pe de altă parte, gazoductul Nord Stream2, construit de Germania și Rusia prin Marea Baltiocă nu a fost deschis, ca urmare a opoziție SUA.

În prezent, livrările de gaze rusești spre UE au scăzut de la 40%, înainte de războiul din Ucraina, la 9%, mare parte din necesar fiind acoperit de ggazele norvegiene. 

Liderul de la Kremlin a mai spus că nu a confirmat deocamdată participarea la mult-așteptatul summit G20 care se va desfășura în luna noiembrie în Indonezia, dar rusia va fi reprezentată la reuniune.



 

×
Subiecte în articol: Rusia ue gaze vladimir ptin