x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volkswagen opreşte producţia în cele mai multe fabrici din Germania şi Europa

Volkswagen opreşte producţia în cele mai multe fabrici din Germania şi Europa

17 Mar 2020   •   13:14
Volkswagen opreşte producţia în cele mai multe fabrici din Germania şi Europa

Volkswagen, cel mai mare producător auto din lume, a anunţat, marţi, că opreşte producţia la majoritatea uzinelor din Germania şi Europa pentru a preveni răspândirea coronavirusului şi a avertizat că anul acesta va fi unul dificil.

Ultima zi de producţie va fi vineri, au anunţat oficialii companiei într-o scrisoare internă, citată de Der Spiegel.

„Având în vedere deteriorarea semnificativă pe partea de vânzări şi incertitudinea ridicată în ceea ce priveşte furnizarea de piese pentru uzinele noastre, producţia va fi suspendată în viitorul apropiat la fabricile operate de brandurile grupului”, a afirmat CEO-ul grupului Volkswagen, Herbert Diess.

Producţia va fi suspendată la uzinele din Spania, la cea din Setubal, Portugalia, Slovacia şi la uzinele Lamborghini şi Ducati din Italia, a mai spus Diess.

Mare parte din celelalte fabrici germane şi europene vor începe pregătirile pentru suspendarea producţiei, cel mai probabil pentru două-trei săptămâni, a anunţat VW. Prin contrast, producţia din China a fost reluată cu excepţia a două fabrici.

Directorul financiar al VW a spus la rândul său că „2020 va fi un an foarte dificil. Pandemia de coronavirus prezintă provocări operaţionale şi financiare fără precedent”.

Compania a publicat de asemenea rezultatele financiare pe 2019, VW înregistrând un profit în ciuda afacerilor mixte.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Volkswagen