x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski participă la summitul „Ucraina - Europa de Sud-Est” din Croația

Zelenski participă la summitul „Ucraina - Europa de Sud-Est” din Croația

de Redacția Jurnalul    |    09 Oct 2024   •   23:00
Zelenski participă la summitul „Ucraina - Europa de Sud-Est” din Croația
Sursa foto: Hepta/Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns în Croația miercuri pentru a participa la summitul „Ucraina - Europa de Sud-Est” și pentru a se întâlni cu premierul croat, Andrej Plenković, scrie The Kyiv Independent.

Evenimentul reunește lideri și miniștri de externe din mai multe țări din regiune, inclusiv Kosovo, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, România, Slovenia și Turcia.

În cadrul summitului, participanții vor discuta despre pace, aderarea Ucrainei la NATO și Uniunea Europeană, precum și despre reconstrucția țării afectate de război.

Acesta este cel de-al treilea summit de acest fel, iar în cadrul întâlnirii anterioare, din începutul anului 2024, liderii au semnat o declarație comună de susținere a Ucrainei și de condamnare a agresiunii rusești.

Zelenski a anunțat că discuțiile cu premierul croat vor include teme precum cooperarea în domeniul apărării și reabilitarea soldaților ucraineni răniți pe front.

„Vom discuta cu prim-ministrul Plenković despre continuarea cooperării în domeniul apărării, reabilitarea soldaților noștri răniți și reconstrucția Ucrainei”, a precizat Zelenski pe rețelele de socializare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski croatia croatia