x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volodimir Zelenski în Parlamentul italian: Ucraina este poarta prin care armata rusă vrea să pătrundă în Europa

Volodimir Zelenski în Parlamentul italian: Ucraina este poarta prin care armata rusă vrea să pătrundă în Europa

22 Mar 2022   •   13:32
Volodimir Zelenski în Parlamentul italian: Ucraina este poarta prin care armata rusă vrea să pătrundă în Europa
Sursa foto: Captura Video

Ucraina este poarta prin care președintele rus Vladimir Putin vrea să intre în Europa, a declarat Volodimir Zelenski în fața Parlamentului italioan. Totodată, el a precizat că țara sa se află la limita supraviețuirii din cauza războiului, scrie dpa.

"Pentru noi, Kievul e la fel de important cum e pentru voi Roma. Astăzi Kievul se află la limita supravieţuirii. Pentru trupele ruse, Ucraina este poarta pe unde vor să pătrundă în Europa, dar barbaria nu trebuie lăsată să treacă. Invazia durează de 27 de zile, aproape de o lună, înseamnă că avem nevoie de alte sancţiuni şi de alte presiuni pentru ca Rusia să nu se poată aproviziona cu rezerve militare din Libia şi din Siria şi să se poată reveni la pace", a spus Zelenski în fața parlamentarilor italieni, prin videoconferință.

Zelenski avertizează că obiectivul Rusiei este "să distrugă valorile, democraţia şi drepturile omului" din Rusia.

 "Ucraina este poarta prin care armata rusă vrea să pătrundă în Europa", a reafirmat președintele Ucrainei. 

„Îi ştiţi pe ucraineni foarte bine, poporul nostru nu a dorit acest război. Naţiunea ucraineană este la fel de europeană ca dvs. Ştiţi cine a adus războiul în Ucraina, îi ştiţi foarte bine.  Îi ştiţi pe cei care ne atacă, aproape toţi dintre aceştia folosesc Italia ca destinaţie de vacanţă. Nu fiţi locul lor în care merg în vacanţă criminalii! Blocaţi-le toate proprietăţile imobiliare, toate iahturile, toate conturile bancare!  Îngheţaţi-le toate bunurile. Faceţi-i să folosească influenţa numai pentru pace, pentru ca într-o zi să se poată întoarce în Italia. Impuneţi mai multe sancţiuni Rusiei, embargo total asupra schimburilor comerciale, inclusiv în ceea ce priveşte petrolul! Nu permiteţi vaselor ruseşti să intre în porturi! Trebuie să simtă că există un preţ pentru acţiunile lor (...) nu ar trebui să existe excepţii cu privire la sancţiuni. Opriţi crimele! Acest război trebuie să se termine cât mai repede posibil, trebuie să deminăm mările, să reclădim Ucraina după acest război”, a afirmat Zelensky.

×