x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volodimir Zelenski: Toate teritoriile trebuie eliberate și apoi putem negocia cu Rusia

Volodimir Zelenski: Toate teritoriile trebuie eliberate și apoi putem negocia cu Rusia

23 Iul 2022   •   21:20
Volodimir Zelenski: Toate teritoriile trebuie eliberate și apoi putem negocia cu Rusia

Volodimir Zelenski condiționează încetarea focului de revendicarea teritoriilor cucerite de forțele ruse, a spus acesta într-un interviu pentru The Wall Street Journal.

Președintele ucrainean spune că oprirea ostilităților i-ar permite Rusiei să-și mențină controlul asupra teritoriilor ocupate și i-ar da posibilitatea să se pregătească pentru etapa următoare. 

"Societatea ucraineană crede că toate teritoriile trebuie să fie eliberate mai întâi, şi apoi putem negocia ce să facem şi cum să trăim în secolele următoare", a spus acesta.

Totodată, Zelenski spune că rachetele HIMARS furnizate de SUA "deşi fac o diferenţă materială, sunt mult mai mici decât ceea ce are nevoie Ucraina pentru a inversa situația".

"O nevoie mai presantă sunt sistemele de apărare antiaeriană care ar putea să împiedice Rusia să lanseze atacuri cu rachete cu rază lungă de acţiune asupra unor oraşe paşnice la sute de mile de linia frontului", a explicat demnitarul.

Referindu-se la acordul pentru exporturile de cereale pe Marea Neagră, Zelenski averetizează: "Concesiile diplomatice făcute Moscovei ar putea stabiliza oarecum pieţele, dar ar oferi un răgaz, şi ar avea un efect de bumerang".

Rusia şi Ucraina au semnat la Istanbul un acord privind livrările de cereale prin porturile ucrainene. 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Rusia