x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volodimir Zelenski trage semnalul de alarmă: Războiul ucide economia Ucrainei. Este în comă

Volodimir Zelenski trage semnalul de alarmă: Războiul ucide economia Ucrainei. Este în comă

03 Aug 2022   •   19:35
Volodimir Zelenski trage semnalul de alarmă: Războiul ucide economia Ucrainei. Este în comă
Sursa foto: hepta

Volodimir Zelenski spune că economia Ucrainei este distrusă de invazia rusă, scrie Reuters.

Acesta neagă importanța primului transport naval de cereale pe Marea Neagră, posibil după acordurile din Istanbul, și spune că este nevoie de timp pentru a vedea dacă livrările de cereale vor continua.

"Chiar recent, datorită ONU în parteneriat cu Turcia, am avut o primă navă cu livrare de cereale, dar aceasta încă este nimic. Dar sperăm că este o tendință care va continua. Războiul... aproape că ucide economia. Este în comă. Blocarea porturilor de către Rusia este o mare pierdere pentru economie", le-a spus el studenților.

El a făcut comentarii sumbre într-un videoclip pentru studenții din Australia, precizând că Ucraina trebuie să exporte ce puțin 10 milioane de tone de cereale pentru a reducer deficitul bugetar, care se ridică la 5 miliarde de dolari pe lună.

Nava Razoni a pleca, luni dimineață, din portul Odesa cu 26.527 de tone de porumb către Tripoli, în Liban. Un oficial turc de rang înalt a declarat că alte trei nave ar putea părăsi zilnic porturile ucrainene, în timp ce ministrul ucrainean al Infrastructurii a declarat că alte 17 nave au fost încărcate cu produse agricole și așteaptă să plece.

Ucraina speră să exporte 20 de milioane de tone de cereale aflate în silozuri și 40 de milioane de tone din recolta în curs.

 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina Volodimir Zelenski