x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Voronin cere Bruxellesului să condamne declaraţiile unioniste ale lui Traian Băsescu

Voronin cere Bruxellesului să condamne declaraţiile unioniste ale lui Traian Băsescu

de Agerpres    |    24 Ian 2014   •   17:59
Voronin cere Bruxellesului să condamne declaraţiile unioniste ale lui Traian Băsescu

Liderul opoziţiei comuniste de la Chişinău, Vladimir Voronin, a criticat vineri, în cadrul unei întrevederi cu comisarul european pentru politica de vecinătate şi extindere, Stefan Fule, declaraţiile unioniste ale preşedintelui Traian Băsescu şi a solicitat Bruxellesului să le condamne.

În cadrul unei întrevederi la Chişinău, Voronin a criticat autorităţile Republicii Moldova, dar a atras atenţia şi asupra "atacului continuu asupra statalităţii moldoveneşti din partea Bucureştiului", potrivit unui comunicat al Partidul Comuniştilor.

Voronin a făcut apel la Bruxelles să condamne declaraţiile lui Traian Băsescu.

"Moldova nu este al doilea stat românesc, nu este pământ românesc, iar moldovenii nu sunt români. Este pentru prima dată când preşedintele unei ţări membre a UE şi NATO a prezentat oficial pretenţii teritoriale asupra unui stat membru al ONU, OSCE, Consiliului Europei. Este o politică direcţionată împotriva independenţei Republicii Moldova, a statalităţii şi integrităţii teritoriale", a declarat Voronin.

Declaraţiile unioniste ale preşedintelui României au fost anterior criticate şi de alţi oficiali de la Chişinău, inclusiv de premierul Iurie Leancă şi de preşedintele parlamentului, Igor Corman.

×
Subiecte în articol: vladimir voronin republica moldova