x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Voronin trece la injurii

Voronin trece la injurii

de Mihaela Matachita    |    25 Mai 2009   •   00:00

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a cerut Uniunii Europene să ia măsuri împotriva politicienilor români responsabili pentru revoltele antiguvernamentale de luna trecută din Chişinău, potrivit paginii electronice a RIA Novosti, citată de Mediafax.




"De ce structurile europene nu îi pun pe politicienii români la locul lor?", a declarat Voronin într-un interviu pentru RIA Novosti. "Noi credem că UE ar trebui să îi pună la locul lor pe acei oficiali nechibzuiţi, oricare ar fi poziţia sau statutul lor", a adăugat el. Eşecul UE de a ţine sub control "un astfel de individ scăpat de sub control precum (preşedintele român Traian) Băsescu" s-ar putea dovedi "foarte periculos", a mai spus Voronin.

Într-un alt interviu, acordat postului de radio rusesc Eho Moskvî, Voronin susţine că România a avut complici în organizarea violenţelor postelectorale de la Chişinău, iar la 7 aprilie serverele unor instituţii moldovene au fost ţinta unor atacuri informatice provenind preponderent din România. "Dar dacă ne-am aminti toate revoluţiile colorate, semnătura şi scenariul se pare că este acelaşi", a adăugat el, sugerând o complicitate occidentală.

×
Subiecte în articol: externe