x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Votul moţiunii de cenzură din M.Britanie a început. Boris Johnson are nevoie de voturi suplimentare

Votul moţiunii de cenzură din M.Britanie a început. Boris Johnson are nevoie de voturi suplimentare

06 Iun 2022   •   20:15
Votul moţiunii de cenzură din M.Britanie a început. Boris Johnson are nevoie de voturi suplimentare

Numărul deputaţilor conservatori care au anunţat public că îl vor susţine pe premierul Boris Johnson la moţiunea de cenzură este sub nivelul necesar pentru rămânerea la guvernare, conform datelor obţinute de postul de televiziune BBC News.

Votul moţiunii de cenzură tocmai a început la Londra, iar până acum doar 131 de parlamentari conservatori au anunţat că îl susţin pe premier.

Boris Johnson va avea nevoie de 180 de voturi pentru a rămâne preşedinte al Partidului Conservator şi prim-ministru al Marii Britanii.

Moţiunea de cenzură nu se referă doar la petrecerile din pandemie, ci şi la efectele Brexit şi la politicile generale ale Guvernului, afirmă un politician conservator. "Nu este vorba doar de scandalul referitor la petreceri. Sunt problemele centrale, inclusiv cele în materie de azil şi imigraţie, încălcarea Protocolului Brexit în Irlanda de Nord", a declarat deputatul conservator Jesse Norman. "Este necesară o nouă conducere a Partidului Conservator, o forţă unificatoare şi pozitivă", a subliniat Norman, denunţând inclusiv "centralizarea puterii" la Downing Street.

Boris Johnson şi apropiaţii lui speră că vor rămâne la guvernare, deşi susţinerea în Partidul Conservator s-a erodat puternic în ultimele săptămâni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Boris Johnson