x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vremea "în care ne puteam baza unii pe alţii aproape s-a încheiat", afirmă Merkel după G7

Vremea "în care ne puteam baza unii pe alţii aproape s-a încheiat", afirmă Merkel după G7

28 Mai 2017   •   19:32
Vremea "în care ne puteam baza unii pe alţii aproape s-a încheiat", afirmă Merkel după G7

Cancelarul german Angela Merkel a declarat duminică că "vremea în care ne puteam baza pe deplin unii pe alţii aproape s-a încheiat", într-o aparentă aluzie la relaţia dintre Europa şi SUA, relatează AFP şi DPA.

"Noi, europenii, trebuie să ne luăm destinul în mâini", a declarat duminică, la Munchen, cancelarul german Angela Merkel după summitul G7 de sâmbătă marcat de tensiuni între preşedintele american Donald Trump şi aliaţii săi occidentali.

Desigur, acest lucru se poate face numai în spiritul prieteniei cu Statele Unite şi Marea Britanie, a spus ea.

"Însă, trebuie să ne luptăm pentru viitorul nostru, ca europeni, pentru propriul nostru destin", a adăugat cancelarul german, în opinia căreia relaţiile cu preşedintele francez Emmanuel Macron trebuie să fie cu atât mai strânse.

Angela Merkel a făcut aceste declaraţii în capitala Bavariei în urma summitului G7 (Germania, Franţa, Italia, Japonia, Canada, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie) de la Taormina, în Sicilia, unde unitatea dintre cele şapte ţări cele mai bogate din lume s-a destrămat în faţa lui Donald Trump care a refuzat să sprijine Acordul de la Paris împotriva încălzirii globale.

Cancelarul german a calificat discuţiile de vineri şi sâmbătă asupra climatului "deloc satisfăcătoare". www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Angela Merkel