x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de litri de whisky, aruncaţi la canalizare dintr-o eroare a muncitorilor de la Chivas Brothers

Mii de litri de whisky, aruncaţi la canalizare dintr-o eroare a muncitorilor de la Chivas Brothers

28 Feb 2013   •   23:34
Mii de litri de whisky, aruncaţi la canalizare dintr-o eroare a muncitorilor de la Chivas Brothers

Mii de litri de whisky au fost aruncaţi în canalizare, la o fabrică din oraşul scoţian Dumbarton. Incidentul a avut loc la o fabrică Chivas Brothers, în timpul schimbului de noapte. Se pare că muncitorii responsabili au confundat recipientele în care se afla whiskyul cu cele în care era apa rămasă în plus în urma procesului de producere a băuturii.

Mirosul băuturii spirtoase a fost atât de puternic, încât incidentul a fost raportat de către cei care lucrează la canalizarea din oraşul Dumbarton.

Chivas Brothers, o fabrică la care lucrează peste 600 de angajaţi, produce al doilea cel mai bine vândut whisky din lume, Ballantine's.

"În prezent investigăm deversarea accidentală petrecută în noaptea de 26 februarie. Menţionăm că băutura spirtoasă nu a ajuns în râul Leven sau afluenţii lui", se arată într-un comunicat al fabricii.

Pe lângă whiskyul pierdut, Chivas Brothers s-ar putea alege şi cu o amendă usturătoare de la regia apelor din oraş.

"Deversarea unui volum mare de alcool în reţeaua de apă poate afecta procesele de tratare a apei menajere, în special în anotimpul rece", se arată într-un comunicat al regiei, care adaugă că incidentul este investigat cu colaborarea fabricii. 

×