x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Xi Jinping promite "visul chinezesc" şi lupta împotriva corupţiei

Xi Jinping promite "visul chinezesc" şi lupta împotriva corupţiei

de Dan Tomozei    |    17 Mar 2013   •   19:00
Xi Jinping promite "visul chinezesc" şi lupta împotriva corupţiei

Noul preşedinte al Chinei, Xi Jinping, a declarat, duminică, în primul discurs ţinut în faţa Adunării Naţionale a Reprezentanţilor Poporului - Congresul Naţional al Chinei, că este nevoie să fie făcute eforturi uriase pentru a realiza "visul chinezesc".

"În faţa tendinţelor şi a aşteptărilor majore şi sicere ale poporului pentru o viaţă mai bună, nu putem avea nici cel mai mic sentiment de automulţumire, să slăbim activitatea la locul de muncă", a declarat Xi. "Trebuie să depunem eforturi continue, să luptăm cu voinţele îndărătnice, să continuăm să avansăm în marea cauză a socialismului cu caracteristici chinezeşti, să depunem eforturi pentru a realiza visul chinez de reînoire a naţiunii chineze". Pentru a realiza "visul chinezesc", China trebuie să urmeze calea chinezească, a subliniat Xi Jinping.

Reprezentanţii tuturor naţionalităţilor trebuie să câştige încrederea în teorie, în drumul socialismului cu caracteristici chineze, pentru a urma, plini de curaj, lungul drumul cel bun. Pentru a realiza calea chinezească, preşedintele Xi a arătat că trebuie să fie răspândit spiritul chinez, care combină spiritul naţiunii cu patriotismul, ca bază şi spirit al reformelor timpului şi inovării.

În faţa a aproape 3.000 de reprezentanţi ai poporului, Xi a subliniat că trebuie să se răspundă "cu hotărâre formalismului, birocraţiei, hedonismului şi extravaganţei, să se lupte ferm împotriva corupţiei şi a altor abateri, sub toate manifestările", a spus Xi. "Toţi membrii P.C. Chinez, în special cadrele de conducere ale partidului, trebuie să consolideze idealul şi convingerea, să pună mereu oamenii mai presus de orice altceva, să înalţe tradiţia glorioasă şi conducerea Partidului".

"Pe umerii noştri se află sarcina grea conferită de istorie de a trece examenul vremurilor. Trebuie să respectăm principiul potrivit căruia Partidul a fost fondat pentru binele public şi că acesta exercită puterea de stat pentru oameni, supraveghează conduita şi alegerile noastre, pentru că disciplina strictă a Partidului va creşte capacitatea de conducere şi guvernare, va consolida capacitatea de rezistenţă împotriva corupţiei, a degenerării şi va elimina riscurile", a spus Xi Jinping.

În sprijinul argumentaţiei sale, noul preşedinte al Chinei a cerut să fie puse în aplicare deciziile celui de-al 18-a Congres Naţional al P.C. Chinez, ghidaţi de teoriile lui Deng Xiaoping Teoria, de importanţa celor Trei Reprezentări (n.a. - ideologia de guvernare chineză) şi perspectiva ştiinţifică pentru dezvoltare.

"Trebuie să fim mereu modeşti şi prudenţi, să sfidăm dificultăţile şi să depăşim greutăţile, să muncim din greu pentru a crea mai departe, cu hotărâre, astfel încât să obţinem o nouă victorie, mai mare, în vederea construirii unei societăţi moderat prospere în toate domeniile, pentru avansarea modernizării socialiste, pentru pentru a aduce contribuţii uriaşe omenirii", a mai spus Xi Jinping.

×
Subiecte în articol: xi jinping visul chinezesc lupta coruptie