x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zboruri periculoase, cu piloți beți

Zboruri periculoase, cu piloți beți

de Şerban Mihăilă    |    28 Apr 2016   •   13:42
Zboruri periculoase, cu piloți beți

Cazurile piloților americani care zboară sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise, precum și ale celor care sunt implicați în activități infracționale explodează în presa din Statele Unite, producând panică în rândul celor care și-au luat deja bilete de avion.

Un pilot al companiei “American Airlines” a picat de două ori testul de alcoolemie înaintea zborului spre Detroit, la ora 7 dimineața. Un pilot al liniilor aeriene “Alaska Airlines” a condus o cursă comercială pe ruta California-Oregon și înapoi sub influența alcoolului, iar un pilot angajat de “United” este, în timpul liber, proxenet și are mai multe apartamente în Houston, cu 60 de prostituate. Aceste cazuri nu sunt izolate și sunt suficiente pentru a descrie pericolul permanent care-i pândește pe clienții liniilor aeriene americane, scrie FoxNews.com, care a realizat o anchetă pe baza unor documente obținute de la Administrația Federală de Aviație a SUA (FAA).

Potrivit unei statistici FAA, în 2015, din cele 56.000 de teste de alcoolemie la care au fost supuși piloții, mecanicii, controlorii de trafic, coordonatorii de securitate la sol, precum și alți angajați ai aeroporturilor și companiilor aeriene, “numai” 119 au ieșit pozitiv sau, altfel spus, 0,2 la sută dintre cei testați. Între 2010 și 2015, 64 de piloți au încălcat prevederile legale legate de droguri și alcool, iar anul trecut aproximativ 1.550 de persoane implicate în securitatea zborurilor, între care 38 de piloți, au ieșit pozitiv la testele pentru depistarea drogurilor.

Bilanț alarmant

Deși autoritățile FAA se străduiesc să explice că statistica nu este atât de îngrijorătoare, experți în aviație citați de FoxNews.com amintesc că este vorba de un domeniu în care este de ajuns să existe un singur pilot în neregulă pentru a provoca o tragedie de proporții. Potrivit regulamentelor impuse de FAA, piloții nu au voie să consume alcool cu opt ore înaintea zborului, iar cantitatea de alcool din sânge nu trebuie să depășească 0, 04 procente.

Piloți netestați

“Este strigător la cer faptul că, în medie, un pilot american este prins în fiecare lună că a depășit limita legală de alcool, chiar dacă ei știu că pot fi testați. Asta înseamnă că alții nu sunt prinși, deoarece nu există obligativitatea testelor pentru toți piloții, la fiecare zbor”, a spus un fost pilot militar american citat de FoxNews.com. El s-a declarat ferm pentru testare înaintea fiecărui zbor de linie. 

 

 

 

×