x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de mii de oameni au protestat în Washington DC

Zeci de mii de oameni au protestat în Washington DC

07 Iun 2020   •   12:30
Zeci de mii de oameni au protestat în Washington DC
Sursa foto: Hepta

Zeci de mii de oameni se estimează că au participat sâmbătă la protestele din Washington, DC. Manifestaţiile au fost paşnice, iar la lăsarea serii mulţimea a început să se împrăştie.

Primii manifestanţi s-au adunat sâmbătă la Washington, ţinuţi la distanţă de Casa Albă cu garduri, pentru a protesta faţă de rasismul şi brutalitatea poliţiştilor într-o zi marcată de o nouă ceremonie în memoria lui George Floyd, relatează WSJ.

Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi în capitala americană, preconizându-se a fi cea mai mare mobilizare din ziua în care a pornit mişcarea de protest, acum nouă zile.

Manifestările au fost paşnice toată ziua, fără ca poliţia să fie nevoită să intervină sau să facă arestări, a declarat o purtătoare de cuvânt a Poliţiei Metropolitane DC, citată de CNN.

Departamentul de poliţie a estimat că au fost cel puţin 6.000 de protestatari în mai multe locaţii la prânz - ceea ce a fost înainte de începerea oricăror evenimente majore.

Ziua a început cu un grup de câteva mii de oameni care s-au adunat în faţa Lincoln memorial. Mai târziu, au plecat spre Capitol Hill, trecând prin faţa Muzeului Naţional de Istorie Afro-Americană, înainte de a se îndrepta spre Casa Albă şi apoi spre alte locaţii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: washington dc proteste sua George Floyd