x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de mii de profesori au protestat la Lisabona solicitând salarii mai mari

Zeci de mii de profesori au protestat la Lisabona solicitând salarii mai mari

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2023   •   09:40
Zeci de mii de profesori au protestat la Lisabona solicitând salarii mai mari
Sursa foto: Hepta

Zeci de mii de profesori din Portugalia au participat la un mare protest pe străzile capitalei Lisabona pentru a cere salarii mai mari și condiții de muncă mai bune, potrivit Reuters.

În timpul demonstrației pașnice, organizată de Uniunea tuturor profesioniștilor din educație (STOP), protestatarii au folosit pancarte și au strigat sloganuri prin care au solicitat demisia ministrului Educației Joao Costa.

Profesorii debutanți din Portugalia câștigă în jur de 1.100 de euro pe lună, iar cei cu vechime ajung la 2.000 de euro lunar. Protestatarii spun că salariile sunt prea mici, având în vedere inflația.

Protestatarii, unii purtând haine negre în semn de doliu pentru a deplânge starea educației, au declarat că guvernul a făcut prea puțin pentru a le îmbunătăți situația. Socialiștii, conduși de prim-ministrul Antonio Costa, au câștigat o majoritate parlamentară absolută în alegerile de acum un an.

„Ar fi bine ca liderii care urmăresc această demonstrație să se gândească foarte bine la ce vor face în continuare, pentru că vrem ca acest lucru să aibă consecințe; vrem să se ia măsuri serioase", a declarat un profesor de matematică.

Profesorii din întreaga țară sunt în grevă de la începutul lunii decembrie, ceea ce a făcut ca mulți elevi să nu poată participa la cursuri. Ministrul educației a anunțat vineri că ar putea forța unii profesori să se întoarcă la lucru prin stabilirea unor servicii minime.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: protest profesori salarii Portugalia