x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski, aplaudat în Parlamentul European: Ucraina fără Europa va fi singură. Demonstrați-ne că nu ne veți abandona

Zelenski, aplaudat în Parlamentul European: Ucraina fără Europa va fi singură. Demonstrați-ne că nu ne veți abandona

01 Mar 2022   •   15:07
Zelenski, aplaudat în Parlamentul European: Ucraina fără Europa va fi singură. Demonstrați-ne că nu ne veți abandona
Sursa foto: Captura Video

Uniunea Europeană o să fie mult mai puternică împreună cu Ucraina, dar Ucraina fără Europa va fi singură, a spus în plenul Parlamentului European președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Acesta a fost aplaudat de europarlamentari. 

„Simt vibrația, simt atmosfera din sală. Știu că ne-am unit în Europa, toate țările din Europa, dar nu știam că acesta va fi prețul pe care va trebui să îl plătesc și pe care vor trebui să plătească toți ucrainenii pentru a avea un stat. Este un preț extrem mare. Mii de oameni au fost omorâți deja. Două revoluții și un război șui acum cinci zile de invazie totală din partea Federației Ruse.  Acum suntem în fața realității. Oamenii sunt omorâți și trebuie să ne confruntăm cu această realitate. Eu cred că astăzi ne dăm viața pentru valori pentru dorința de a fi egali, așa cum sunteți dumneavoastră. Dăm ce avem mai bun. Nouă ne place să spunem că o să reușim, o să depășim tot ceea ce este dificil și mă bucur că nu numai vorbiți despre acest lucru. Vom învinge, sunt convins că vom învinge. Avem un proverb în ucraineană în care vorbim despre alegerea noastră europeană și alegerea noastră europeană a rămas în picioare.

Acum este o luptă pentru supraviețuire, iar motivația noastră nu a fost niciodată mai puternică. Continuăm să luptăm și pentru ca să putem fi membri cu drepturi egale în Europa. Eu cred în această idee. Eu cred că astăzi arătăm întregii lumi cine suntem. Uniunea Europeană o să fie mult mai puternică împreună cu noi, dar și alt lucru sigur este că Ucraina, fără Europa, va fi singură. Ne-am demonstrat puterea, ne-am demonstrat tăria și am arătat că suntem ca voi. Vă rog, demonstrați-ne că nu ne veți abandona. Demonstrați-ne, vă rog, că sunteți cu adevărat europeni și atunci viața va învinge asupra morții și lumina va învinge asupra întunericului. Glorie Ucrainei”, a spus Volodimir Zelenski în plenul Parlamentului European, prin videoconferință.

La finalul discursului, parlamentarii europeni s-au ridicat în picioare și au aplaudat minute în șir. Momentul se vede la minutul 30

Zelensky Parlamentul european

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski