x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski denunţă alegerile din Rusia

Zelenski denunţă alegerile din Rusia

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2024   •   22:23
Zelenski denunţă alegerile din Rusia
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, denunţă alegerile din Rusia drept o simulare ilegitimă, menită să perpetueze dominaţia lui Putin. El critică dorinţa lui Putin de a rămâne la putere şi manipularea procesului democratic în favoarea sa.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a criticat puternic pe preşedintele rus Vladimir Putin, declarând că dorinţa lui Putin de a domni perpetuu a devenit evidentă în alegerile prezidenţiale recente din Rusia, pe care le-a considerat un fals ilegitim, relatează Reuters.

Remarcile lui Zelenski, rostite duminică, au subliniat „foamea insaţiabilă de putere a lui Putin, susţinând că acesta a orchestrat o simulare a democraţiei pentru a-şi menţine controlul asupra puterii în mod indefinit”, afirmând totodată că Putin a recurs la orice mijloace necesare pentru a-şi prelungi domnia.

În declaraţia sa, Zelenski a subliniat consecinţele globale ale acţiunilor lui Putin, evidenţiind ameninţarea la adresa principiilor universale ale democraţiei şi drepturilor omului. A mulţumit liderilor şi organizaţiilor internaţionale care au condamnat acţiunile Rusiei şi au cerut responsabilizarea. Acuzaţiile lui Zelenski s-au extins dincolo de procesul electoral, cuprinzând ocuparea teritoriului ucrainean de către Rusia, pe care a caracterizat-o drept criminală şi demnă de condamnare internaţională.

În plus, Zelenski a cerut eforturi pentru a-l trage pe Putin la răspundere, pledând pentru judecarea sa în instanţe internaţionale precum Haga. Prin mobilizarea sprijinului din partea comunităţii internaţionale, Zelenski a căutat să sublinieze gravitatea încălcărilor Rusiei şi să mobilizeze acţiuni colective în apărarea valorilor democratice şi a statului de drept.

În cele din urmă, discursul plin de patos al lui Zelenski a servit drept un apel împotriva ambiţiilor autoritare ale lui Putin şi a evidenţiat urgenţa confruntării cu subminarea normelor democratice de către Rusia. Cuvintele sale au răsunat nu doar în Ucraina, ci şi la nivel global, atrăgând solidaritatea celor dedicaţi apărării principiilor libertăţii, justiţiei şi demnităţii umane.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: zelenski critici alegeri Rusia