x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski: americanii nu sunt pregătiți să invite Ucraina în NATO

Zelenski: americanii nu sunt pregătiți să invite Ucraina în NATO

de Redacția Jurnalul    |    01 Iul 2024   •   21:15
Zelenski: americanii nu sunt pregătiți să invite Ucraina în NATO
Sursa foto: Hepta

SUA nu sunt pregătite să invite Ucraina să adere la NATO, a declarat Volodimir Zelenski în cadrul unui interviu pentru o publicație americană. Președintele ucrainean a analizat atât poziția actualului lider SUA, Joe Biden, cât și pe cea a candidatului Donald Trump.

Președintele ucrainean a spus că administrația Joe Biden „nu este încă pregătită să ne dea invitația”, potrivit Sky News. Volodimir Zelenski a făcut afirmația în cadrul unui interviu pentru The Philadelphia Inquirer.

El a remarcat și comentariile recente ale candidatului la președinție Donald Trump, care a sugerat că propunerea de aderare a Kievului la NATO a provocat invadarea Ucrainei de către Rusia.

„Din păcate, aceasta este politica unui pas înainte, doi pași înapoi”, a explicat Zelenski pentru publicația de știri din SUA.

Liderul ucrainean a mai spus că aderarea Kievului la NATO ar putea aduce beneficii Rusiei, oferindu-i „securitate”.

Oficialii americani consideră că aderarea Ucrainei la alianță poate fi luată în considerare doar când războiul se va termina.

„Dacă Statelor Unite se teme să-l enerveze pe Putin și acesta este motivul pentru care nu suntem invitați, atunci le cerem partenerilor noștri strategici să ne ofere ceea ce ne-ar proteja: sisteme Patriot, un număr substanțial de F-16 și posibilitatea de a folosiți arme în interiorul Rusiei”, a fost concluzia lui Zelenski.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: zelenski Ucraina NATO sua