x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Charles al III-lea împlinește 75 de ani. Convorbire telefonică cu fiul Harry

Regele Charles al III-lea împlinește 75 de ani. Convorbire telefonică cu fiul Harry

de Redacția Jurnalul    |    14 Noi 2023   •   15:15
Regele Charles al III-lea împlinește 75 de ani. Convorbire telefonică cu fiul Harry
Sursa foto: Hepta

Regele Charles al III-lea trece marți pragul de 75 de ani. Regele ar aștepta, în următoarele ore, un telefon de felicitare din partea fiului rebel care s-a autoexilat în SUA împreună cu soția sa Meghan, Harry.

Evenimentul tinde să fie privat, conform tradiției monarhice din Marea Britanie, care atribuie festivitățile oficiale la o altă dată: cea a unui jubileu simbolic al suveranului zilei, celebrat de regulă în iunie, notează ANSA.

Însă evenimentul este plin de semnificații pentru „noul rege", foarte activ pe scena publică și aparent în bună formă în ciuda vârstei sale, după cum notează unii comentatori ai afacerilor regale, evocând o întărire a imaginii sale față de așteptările inițiale ale majorității de o simplă domnie de tranziție.

BBC subliniază așteptarea în următoarele ore a unui telefon de felicitare din partea celui de-al doilea născut, Harry, fiul rebel care s-a autoexilat în SUA împreună cu soția sa Meghan și cei doi copii ai lor după ruptura traumatizantă de familia regală în 2020. O convorbire telefonică confirmată de surse de la Palatul Buckingham și care pare destinată să marcheze un moment de destindere între tată și fiu, chiar și în absența acelei întâlniri reconciliatoare față în față pe care, potrivit bârfelor, regele ar fi încercat în ultimele săptămâni să o organizeze de ziua sa de naștere, în ciuda unor rezistențe atribuite Camilei și mai ales moștenitorului tronului William, care pare să fie încă în conflict cu fratele său mai mic.

Evenimentele sociale de celebrare includ un banchet oferit de suveran unui grup select de supuși obișnuiți și de egali în vârstă de 75 de ani la reședința sa din Highgrove, Gloucestershire, în Anglia.

Și, mai presus de toate, va fi prânzul oficial al Coronation Food Project, în inima Londrei, promovat marți de organizații caritabile sponsorizate de rege.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: zi nastere regele charles