x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zuckerberg trebuie să răspundă unor acuzații extrem de grave: ar fi transformat datele în arme de distrugere a afacerilor concurente

Zuckerberg trebuie să răspundă unor acuzații extrem de grave: ar fi transformat datele în arme de distrugere a afacerilor concurente

24 Mai 2018   •   17:20
Zuckerberg trebuie să răspundă unor acuzații extrem de grave: ar fi transformat datele în arme de distrugere a afacerilor concurente

Mark Zuckerberg trebuie să răspundă unor acuzații extrem de grave și anume că ar fi dezvoltat o schemă prin care a exploatat o cantitate enormă de date private pentru ca Facebook să câștige miliarde iar pe rivali să-i scoată din afaceri, scrie The Guardian.

O companie din California, care a dat  în judecată Facebook, susține că Zuckerberg a transformat în armă abilitatea de a accesa datele prietenilor oricărui utilizator, caracteristicca ce a stat la baza scandalului Cambridge Analytica.

O acțiune legală a fost demarat la curtea superioară din San Mateo iar acest demers atrage atenția asupra unor e-mailuri confidențiale și a mesajelor dintre directorii executivi Facebook, inclusiv Mark Zuckerberg din care reiese că CEO-ul Facebook era în cunoștință de cauză și chiar supraveghea procesul.

Facebook respinge acuzațiile și a depus o înâmpinare prin care cere curții să respingă începerea procesului invocând... libertarea de exprimare.

Avocații invocă primul amendament care protejează dreptul de a lua ”decizii editoriale” în măsura în care consideră necesar acest lucru. În acest context merită amintit faptul că Zuckerberg cât și alți directori ai companiei au spus sus și tare că Facebook nu este un editeaza publicații, afirmații făcute recent în cadrul mărturiilor depuse în fața Congresului american.

×
Subiecte în articol: Mark Zuckerberg facebook