x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zurich. Schimb de focuri lângă un centru islamic: trei persoane au fost rănite, din care una în stare gravă

Zurich. Schimb de focuri lângă un centru islamic: trei persoane au fost rănite, din care una în stare gravă

19 Dec 2016   •   22:47
Zurich. Schimb de focuri lângă un centru islamic: trei persoane au fost rănite, din care una în stare gravă

"Focuri de armă şi o persoană găsită fără viaţă la 350 de metri de moscheea unde a avut loc atacul" titrează publicaţia elveţiană 20 Minutes după incidentul care a avut loc luni după amiaza la Zurich, unde un individ înarmat a rănit trei bărbaţi într-un lăcaş de cult al musulmanilor din oraş.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 17:45, în timp ce credincioşii musulmani, în special persoane provenind din Somalia, Eritreea şi nordul Africii, erau la rugăciune, relatează sursa citată. Lăcaşul serveşte şi drept centru cultural islamic pentru imigranţii somalezi.

"Ne rugam cu toţii când au început să se audă focuri de armă. Încă nu pot să cred că aşa ceva s-a putut întâmpla în moscheea pe care o frecventez", a declarat, pentru 20 Minutes, un martor al incidentului.

Autorul atacului a împuşcat trei bărbaţi şi a fugit apoi din moschee. Poliţiştii au declanşat o amplă operaţiune de căutare în care au folosit şi câini special dresaţi. La 350 de metri de moschee, sub un pod, au găsit un cadavru. Oficialii locali nu au dat detalii suplimentare cu privire la această descoperire şi nu au spus nici dacă are vreo legătură cu incidentul armat din moschee. S-au rezumat la a transmite, într-un comunicat citat de 20 Minutes, că reprezentanţii Poliţiei locale derulează în paralel două anchete.

Cele trei victime ale atacului din moschee sunt bărbaţi în vârstă de 30, 35 şi 56 de ani. Starea unuia dintre răniţi este gravă, potrivit presei din Ţara Cantoanelor. Oficialii au anunţat că din moschee au fost prelevate probe, dar nu au dat detalii despre suspect în afară de o scurtă descriere - un bărbat în jur de 30 de ani, îmbrăcat în negru şi cu o şapcă pe cap.

Sursa - AGERPRES

×