x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zvonuri infirmate de fratele fostului papă

Zvonuri infirmate de fratele fostului papă

21 Oct 2017   •   12:20
Zvonuri infirmate de fratele fostului papă

Fratele fostului papă Benedict al XVI-lea, Georg Ratzinger, a negat informaţiile că actualul papă emerit este grav bolnav, relatează vineri DPA. 

"Fratele meu se simte bine", a declarat vineri Ratzinger, în vârstă de 93 de ani, pentru DPA. 

Totuşi, el a spus că deplasarea este o problemă tot mai mare pentru Benedict, care are 90 de ani. 

"De asemenea, lectura a devenit mai dificilă pentru el", a spus Georg Ratzinger, care a explicat că restricţiile cu care se confruntă fratele lui sunt provocate de vârsta sa înaintată. 

Din punct de vedere mental, fostul papă, al cărui nume din naştere este Joseph Ratzinger, este la fel de bine ca întotdeauna. 

Georg Ratzinger, care este fostul director al corului catedralei din Regensburg, s-a întors luni dintr-o vizită de două zile la mănăstirea Mater Ecclesiae de la Vatican, unde locuieşte fratele său. 

Au existat speculaţii în media că predecesorul bavarez al actualului papă Francisc se confruntă cu o deteriorare rapidă a sănătăţii, notează DPA. 

Directorul biroului de presă al Vaticanului, Greg Burke, a postat joi seară pe Twitter o fotografie cu Benedict al XVI-lea alături de două măicuţe aflate în vizită, însoţită de mesajul "Papa emerit, astăzi (joi - n.r.), la ora 05.00 PM".AGERPRES

×