x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Accesul la JUSTIȚIE nu se va face în baza cerificatului verde

Accesul la JUSTIȚIE nu se va face în baza cerificatului verde

25 Oct 2021   •   12:47
Accesul la JUSTIȚIE nu se va face în baza cerificatului verde

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a anuntat că accesul în sediile instanțelor și parchetelor nu se face în baza certificatului verde deoarece noile restricții stabilite de autorități nu vizează activitatea acestora.

„În urma analizei, atât direcția internă a Consiliului Superior al Magistraturii, la solicitarea președintelui CSM, cât și Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență, au apreciat că prevederile H.G. nr.1130/2021 nu intră în conflict și nu sunt aplicabile domeniului justiției odată ce legiuitorul a stabilit printr-un demers legislativ special organizarea și desfășurarea activității instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea în contextul pandemiei de COVID-19”, anunță Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul CSM.

Ca urmare, începând de luni, activitatea în instanțe se va desfășura la fel ca până acum.

„În consecință, activitatea instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea se va desfășura în aceleași condiții ca și cele anterioare H.G. nr.1130/2021 atât în ceea ce privește actul de judecată și de urmărire penală, cât și ceea ce privește accesul justițiabililor în sediile acestora, cu respectarea strictă a regulilor de protecție luate de autorități în scopul limitării efectelor pandemiei”, precizează CSM.

În plus, reprezentanți CSM recomandă, în continuare, respectarea tuturor măsurilor luate de autorități în scopul limitării efectelor pandemiei.

×