x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, trimis în judecată de procurorii DNA

Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, trimis în judecată de procurorii DNA

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2022   •   13:14
Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, trimis în judecată de procurorii DNA
Sursa foto: Adrian Chesnoiu/a3

Fostul ministru al Agriculturii, Adrian-Ionuț Chesnoiu și alți foști angajați ai Ministerului Agriculturii, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA.

Chesnoiu va fi judecat în libertate, iar în dosar mai apar cinci nume, dintre care două persoane sunt de asemenea foști angajați ai ministerului Agriculturii.

În același dosar a fost trimis în judecată un fost director general adjunct pentru comiterea a „patru infracțiuni de complicitate la infracțiunea de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite”.

Au mai fost trimiși în judecată un fost șef serviciu și un fost consilier din cadrul Ministerului Agriculturii, un fost director executiv adjunct la Direcția pentru Agricultură Județeană Arad și un consilier județean din Dâmbovița.

"Chesnoiu Adrian Ionuţ,în prezent deputat, iar la data faptelor având și funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, sub aspectul comiterii a 4 (patru) infracțiuni de instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite, și a infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit", conform comunicatului DNA.

×
Subiecte în articol: Adrian Chesnoiu dna coruptie