x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Director din cadrul Agenției Domeniile Statului, în arest la domiciliu pentru corupție

Director din cadrul Agenției Domeniile Statului, în arest la domiciliu pentru corupție

de Redacția Jurnalul    |    11 Mai 2023   •   14:00
Director din cadrul Agenției Domeniile Statului, în arest la domiciliu pentru corupție

Directorul Direcției Control, Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului (ADS), Ionel Marius Nuță, este cercetat în stare de arest la domiciliu pentru de trafic de influență, într-un dosar cercetat de DNA.

Marius Ionel Nuță, director al Direcției Control, Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul ADS, este cercetat în stare de arest la domiciliu, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că în perioada ianuarie – martie 2023, inculpatul Nuță ar fi pretins, pentru el și pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 350.000 euro pentru „a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafață de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu.

În contul aceleiași sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafață de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.

În acest context, martorul i-ar fi remis lui Marius Ionel Nuță suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranșă din suma pretinsă inițial.

Ulterior, cu toate „eforturile” depuse de inculpat, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană.

În prezența avocatului, Marius Ionel Nuță a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 (trei) ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 (patru) ani.

Dosarul de urmărire penală, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției, au fost înaintate la Tribunalul București.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ads corupţie arest director