x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu anunță că vor fi plătite restanțele către avocații din oficiu

Gorghiu anunță că vor fi plătite restanțele către avocații din oficiu

de Redacția Jurnalul    |    27 Oct 2023   •   19:45
Gorghiu anunță că vor fi plătite restanțele către avocații din oficiu
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Justiției a anunțat că Guvernul a alocat bani pentru plata restanțelor pentru ajutorul public judiciar acordat din oficiu din etapa urmăririi penale.

„Mă bucur că se rezolvă o problema care afecta dreptul la apărare. În 10 județe, unde am fost, această problemă, a restanțelor plăților pentru ajutorul public judiciar acordat din oficiu din etapa urmăririi penale, datorată colegilor avocați din toată țara, mi-a fost ridicată. Împreună cu Procurorul General, am făcut demersuri pentru a rezolva restanța”, susține Alina Gorghiu.

Ea anunță că Guvernul a alocat în ședința de vineri către Ministerul Public din Fondul de Rezerva Bugetară la dispoziția Guvernului suma de 15,7 milioane de lei.

O altă Hotărâre a fost aprobată în ședința din 12 octombrie pentru suplimentarea bugetului Ministerului Justiției pentru ajutor public judiciar în etapa de judecată a cauzelor cu 27 milioane pentru plata onorariile avocaţilor pentru ultimele 4 luni din an, mai arată ministrul Justiției.

Aproximativ 210.000 persoane au beneficiat de ajutorul public judiciar în 2022, 1,1% din populația României.

„Măsurile adoptate astăzi de Guvern sunt necesare pentru asigurarea unui act de justiție de calitate, cu respectarea tuturor garanțiilor, în beneficiul justițiabilului”, a mai spus Alina Gorghiu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: alina gorghiu avocati oficiu