x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ana Birchall, despre Mazăre: Procedura de extrădare a fost admisă de autorităţile din Madagascar

Ana Birchall, despre Mazăre: Procedura de extrădare a fost admisă de autorităţile din Madagascar

14 Mai 2019   •   17:37
Ana Birchall, despre Mazăre: Procedura de extrădare a fost admisă de autorităţile din Madagascar

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat că oficialii de la Bucureşti au fost informate de către Biroul Interpol că autorităţile din Madagascar au acceptat procedura de extrădare a fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre. Fostul edil va fi adus în ţară de către un echipaj de poliţie care va fi trimis în Madagascar.

"Ministerul Justiţiei a fost sesizat şi informat oficial astăzi, 14 mai, ora 17,19, de către Biroul Naţional Interpol că procedura de extrădare a lui Ştefan Radu Mazăre a fost admisă de către autorităţile din Republica Madagascar. Din acest moment sunt puse în aplicare, în regim de urgenţă, dispoziţiile privind preluarea din Republica Madagascar a lui Radu Ştefan Mazăre sub escortă de către autorităţile competente din România", a declarat Birchall, la MJ.

Ea a adăugat că, prin această decizie a autorităţilor din Madagascar, "Ministerul Justiţiei din România şi-a îndeplinit atribuţiile şi responsabilităţile legale cu responsabilitate şi cu profesionalism".

Săptămâna trecută, Radu Mazăre a fost ridicat de autorităţile din Madagascar şi este ţinut în custodie, această măsură fiind luată ca urmare a mandatului de căutare emis de autorităţile române prin Interpol.

Mazăre a plecat în Madagascar de mai bine de un an, iar acolo a făcut demersuri pentru obţinerea azilului.

Fostul edil are multiple condamnări în România, multe nedefinitive. Pedeapsa definitivă care a atras şi mandatul internaţional este cea pronunţată în 8 februarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, când Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. 

×
Subiecte în articol: Radu Mazăre Ana Birchall