x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Anchetatorii au confiscat trofee și câini ogar în timpul unor percheziții în județul Olt

Anchetatorii au confiscat trofee și câini ogar în timpul unor percheziții în județul Olt

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2023   •   17:00
Anchetatorii au confiscat trofee și câini ogar în timpul unor percheziții în județul Olt

Trofee și fragmente osoase ce ar proveni de la exemplare de interes cinegetic, 25 de câini din rasa ogar și alte obiecte folosite în acte de braconaj cinegetic au fost ridicate în urma unor percheziții în județul Olt.

12 percheziții au fost făcute în perioada 25 februarie – 5 martie 2023, de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, .

Perchezițiile au vizat locuințele a 10 persoane cu vârste cuprinse între 16 și 49 de ani, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de braconaj și transportul vânatului dobandit în alte condiții decât cele legale.

„În fapt, persoanele sunt cercetate într-un dosar penal, fiind bănuite de fapte de braconaj, săvârșite în cursul anilor 2022 - 2023, pe fondurile cinegetice din județul Olt. Perchezițiile domiciliare au fost executate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în baza unor mandate de percheziție emise de către Judecătoria Caracal. Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor: 7 dispozitive de iluminare tip proiector, 2 dispozitive de vedere pe timpul nopții, 2 dispozitive optice, 2 echipamente de comunicare mobilă, trofee și fragmente osoase ce ar proveni de la exemplare de interes cinegetic și 25 de câini din rasa ogar, care au fost încredințați asociațiilor de vânătoare care gestionează fondurile cinegetice vizate”, arată Poliția Olt.

Zece persoane au fost duse la sediul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: perchezitii Olt