x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Șantaj: Un auditor al Curții de Conturi Constanța își amenința soția!

Șantaj: Un auditor al Curții de Conturi Constanța își amenința soția!

de Redacția Jurnalul    |    28 Apr 2023   •   12:24
Șantaj: Un auditor al Curții de Conturi Constanța își amenința soția!
Sursa foto: Kuzma/Getty Images/iStockphoto

Un auditor de la Curtea de Conturi Constanța este acuzat că și-a constrâns soția să îi lase, la un proces, un imobil de aproape 250.000 euro și să preia parte dintr-o firmă cu datorii. Bărbatul și-ar fi amenințat soția că își va pierde locul de muncă.

Procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Popescu Nicolae, auditor public extern în cadrul Curții de Conturi – Camera de Conturi Constanța și membru al autorității de audit, pentru șantaj.

Conform rechizitoriului, în octombrie anul trecut, în contextul unui proces de partaj, Popescu Nicolae ar fi exercitat constrângeri asupra fostei soții, de asemenea funcționar public, pentru a o determina să îi lase în proprietate un imobil în valoare de 249.620 euro, dobândit în timpul căsătoriei, și să preia părțile sociale ale unei societăți comerciale controlată și administrată, în fapt, de către el prin intermediul unei persoane interpuse și care acumulase datorii importante față de bugetul de stat (772.132 lei).

În același context, Popescu i-ar mai fi transmis fostei sale soții că va renunța și la demersurile care vizau tragerea la răspundere penală a acesteia într-o cauză penală aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru un presupus furt comis între soți și respectiv, pentru presupuse infracțiuni comise de aceasta împotriva fiului lor minor.

„Concret, constrângerile la care ar fi apelat inculpatul Popescu Nicolae ar fi constat în exercitarea de amenințări ce ar fi vizat crearea unei situații defavorabile la locul de muncă pentru fosta soție și care ar fi avut ca urmare concedierea acesteia. De asemenea, inculpatul i-ar mai fi transmis că nu va mai sesiza organele judiciare cu privire la săvârșirea de către aceasta a altor presupuse fapte penale”, informează DNA.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Constanța.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: auditor constanta popescu nicolae santaj