x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie AUR: DNA va ancheta plângerea formulată de împotriva lui Nicolae Ciucă

AUR: DNA va ancheta plângerea formulată de împotriva lui Nicolae Ciucă

de Redacția Jurnalul    |    21 Aug 2024   •   23:20
AUR: DNA va ancheta plângerea formulată de împotriva lui Nicolae Ciucă

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să transmită către Direcția Națională Anticorupție plângerea penală formulată de George Simion împotriva lui Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, pentru deturnare de fonduri publice, anunță AUR.

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să transmită către Direcția Națională Anticorupție plângerea penală formulată de președintele AUR, George Simion, în data de 8 august, împotriva lui Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, pentru deturnare de fonduri publice, prin folosirea ilegală a subvenţiei în scopuri publice”, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul DNA va trebui să se pronunțe față de legalitatea folosirii banilor din subvenția publică de către Partidul Național Liberal pentru „a promova o carte autobiografică a lui Nicolae Ciucă, încă nescrisă”.

„Pe această cale reiterăm faptul că ne așteptăm ca procurorii din cadrul DNA să-şi facă treaba şi să se îndrepte către sumele deturnate din banii românilor. Vorbim despre o sumă de peste două milioane de euro”, se arată în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: aur dna ciuca