x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Șapte persoane ținute la subsolul azilului din Mureș. Ancheta, preluată de procurori

Șapte persoane ținute la subsolul azilului din Mureș. Ancheta, preluată de procurori

de Redacția Jurnalul    |    27 Iul 2023   •   20:30
 Șapte persoane ținute la subsolul azilului din Mureș. Ancheta, preluată de procurori

Șapte persoane au fost găsite la subsolul azilului din Mureș, unde premierul Marcel Ciolacu și ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, au cerut intervenție de urgență. Condițiile în care au fost găsite sunt improprii, iar procurorii au fost sesizați de Poliția județeană.

Politiștii Secției 3 Poliție Rurală Râciu au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, la subsolul unui imobil, din Bărdești, mai multe persoane sunt ținute în condiții improprii.

Oamenii legii au mers la locul indicat și au constatat că este vorba despre șapte adulți.

„A fost solicitată o ambulanță, aceștia fiind transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. De asemenea, au fost anunțați și reprezentanții Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Mureș și ai Direcției de Sănătate Publică Mureș, pentru luarea măsurilor legale din competență. Această acțiune are drept scop protejarea vieții și sănătății, oferirea de ajutor și sprijin persoanelor vulnerabile, în special celor cu dizabilități și vârstnice, care se află în dificultate, în anumite centre de îngrijire”, transmite, joi seara, Poliția Mureș.

În acest caz, a fost sesizată unitatea de Parchet competentă.

Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu solicită Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) cercetarea disciplinară în cazul azilului din Mureș, unde beneficiarii erau agresați și dispune ANPDPD retragerea licenței.

„Situația de la Mureș este intolerabilă”, spune, joi, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, după ce premierul Marcel Ciolacu a fost informat că beneficiarii Centrului de îngrijire și asistență Căsuța Lu'Minar fi supuși unor „violențe inadmisibile”.

Ministrul Muncii cere ca vinovații să răspundă.

„Solicit urgent Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) să înceapă procedura de cercetare disciplinară împotriva responsabililor de această situație revoltătoare. Totodată, am dispus Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD) retragerea licenței în cazul Asociației „Re-Min”, centrul „Căsuța Lu’ Min” din comuna Sântana de Mureș, sat Bărdești”, spune Simona Bucura Oprescu.

Conform informațiilor primite de premier, victimele erau ținute închise și supuse unor acte de violență, necesitând de urgență intervenții medicale.

Marcel Ciolacu spune că va monitoriza îndeaproape evoluția evenimentelor pentru a se asigura că victimele vor primi un tratament adecvat, iar vinovații vor fi trași la răspundere.

 

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: azil ancheta procurori