x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Camelia Bogdan a pierdut definitiv procesul în care dăduse în judecată Președintele României, Înalta Curte și SRI

Camelia Bogdan a pierdut definitiv procesul în care dăduse în judecată Președintele României, Înalta Curte și SRI

07 Oct 2021   •   23:34
Camelia Bogdan a pierdut definitiv procesul în care dăduse în judecată Președintele României, Înalta Curte și SRI

Pe 29 septembrie, Înalta Curte a respins recursul declarat de judecătoarea Camelia Bogdan (în prezent, suspendată din magistratură) într-un proces pe care îl intentase celor mai importante instituții ale statului român, inclusive Președintele României, Primul Ministru, Înalta Curte de Casație și Justiție, președinții celor două camere ale Parlamentului sau SRI.

Înalta Curte a menținut sentința dată în acest dosar de Curtea de Apel Cluj, care respinsese acțiunea Cameliei Bogdan, considerând-o „inadmisibilă” și „nefondată”.

Aflată în război cu toată lumea, Camelia Bogdan a intentat în aprilie 2018 un proces la Curtea de Apel Cluj în care a formulat mai multe cereri, urmărind, pe de o parte, să anuleze sancțiunea disciplinară primită în decembrie 2017, când Înalta Curte a constatat că s-a aflat în incompatibilitate când a judecat dosarul ICA și, pe de altă parte, să se răzbune pe o serie de persoane cu care se afla în conflict.

Astfel, Camelia Bogdan a cerut instanței să oblige  Președintele României, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii,  Președintele  Senatului  României, Președintele Camerei Deputaților și Prim-ministrul României să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu modalitatea de stabilire a stării de incompatibilitate a unui magistrat.

Camelia Bogdan a mai solicitat ca Înalta Curte să anuleze hotărârea prin care fusese sancționată  disciplinar cu mutarea disciplinară la Târgu Mureș.

Camelia Bogdan a mai cerut instanței să oblige DIICOT să înceapă urmărirea penală împotriva notarului Jean Andrei și Parchetul de pe lângă Înalta Curte să o ancheteze pe fosta șefă a CSM, judecătoarea Mariana Ghena.

Camelia Bogdan a mai solicitat :

- constatarea nulității Protocolului dintre Inspecția Judiciară și SRI;

- obligarea Prim Ministrului și Ministerului Justiției și a Marei Loji Naționale din România să-i ofere o serie de informații;

- retragerea titlului de doctor acordat de Academia de Poliției șefului Inspecției Judiciare.

 

Pe 9 octombrie 2019, Curtea de Apel Cluj a respins toate cererile Cameliei Bogdan. Sentința a fost menținută de Înalta Curte, judecătoarea Bogdan pierzând definitiv și acest proces. Hotărârea Înaltei Curți a fost pronunțată pe 29 septembrie 2021 și e definitivă.

 

×
Subiecte în articol: camelia bogdan