x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CCR dezbate pe 14 iunie sesizarea privind legea pentru înființarea AMEPIP

CCR dezbate pe 14 iunie sesizarea privind legea pentru înființarea AMEPIP

de Redacția Jurnalul    |    12 Mai 2023   •   21:30
CCR dezbate pe 14 iunie sesizarea privind legea pentru înființarea AMEPIP

Judecătorii CCR dezbat pe 14 iunie sesizarea USR și Forța Dreptei privind legea privind înființarea Agenției pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP).

CCR a stabilit că termenul de dezbatere pentr sesizarea asupra Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, depusă de USR și Forța Dreptei, este 14 iunie.

„În sesizarea depusă la CCR, invocăm încălcarea principiilor bicameralismului și egalității în fața legii, precum și pe cel al securității juridice, previzibilității și clarității normelor. În ceea ce privește principiul bicameralismului, încălcarea rezultă din cele peste 700 de amendamente adoptate la Camera Deputaților fără să fi fost discutate și la Senat, astfel că forma adoptată de Camera Deputaților poate fi considerată o cu totul altă lege decât cea adoptată de Senat”, potrivit unui ctomunicat de presă al USR.

Semnatarii sesizării de neconstituționalitate susțin că legea votată de majoritatea PSD-PNL-UDMR conține prevederi de natură să genereze discriminări.

„Este vorba de noua super-agenție, Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice, pe care o va coordona premierul, al cărei personal va fi plătit cu 50% în plus față de celelalte funcții publice din cadrul aparatului de lucru al Guvernului. Or, este evident că e vorba de un privilegiu nejustificat acordat angajaților viitoarei agenții, ceea ce contravine principiului egalității în fața legii, consacrat de Constituție”, se mai arată în comunicat.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ccr lege AMEPIP