x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CCR a stabilit că Guvernul Ciucă a micșorat neconstituțional pensiile

CCR a stabilit că Guvernul Ciucă a micșorat neconstituțional pensiile

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2022   •   17:49
CCR a stabilit că Guvernul Ciucă a micșorat neconstituțional pensiile

Joi, 15 decembrie, Curtea Constituțională a României a admis excepția de neconstituționalitate în ceea ce privește micșorarea pensiilor prin ordonanță de urgență.

Neconstituționalitatea se referă ka OUG 130/2021, prin care s-au instituit contribuții la asigurările sociale de sănătate pentru pensionarii militari cu pensii peste 4000 de lei.

Avocatul Adrian Cuculis susține că Guvernul Ciucă a încălcat Constituția când a micșorat pensiile prin ordonanță de urgență.

„Soc si groaza la CCR si printre multimi....

CCR a admis joi, 15 decembrie, excepția de neconstituționalitate ridicată în mai multe procese din instanțele de drept comun și a constatat că Guvernul Ciucă a încălcat Constituția când a micșorat pensiile prin ordonanță de urgență. Este vorba despre OUG 130/2021, prin care s-au instituit contribuții la asigurările sociale de sănătate pentru pensionarii militari cu pensii peste 4000 de lei. Povestea cu pensiile speciale, de serviciu, sau cum vreti sa le numiti este atat de expirata incat ma mir cum partidele politice inca mai reusesc sa va prosteasca cu treaba asta,” scrie avocatul pe pagina sa de socializare.

 

 

 

×
Subiecte în articol: ccr pensii ordonanta de urgenta