x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Decizie șocantă a ÎCCJ. Ce spune soția bărbatului omorât de Mario Iorgulescu, după decizia instanței: „Nu mă las bătută. Mai bine mor”

Decizie șocantă a ÎCCJ. Ce spune soția bărbatului omorât de Mario Iorgulescu, după decizia instanței: „Nu mă las bătută. Mai bine mor”

de Redacția Jurnalul    |    25 Iun 2024   •   14:15
Decizie șocantă a ÎCCJ. Ce spune soția bărbatului omorât de Mario Iorgulescu, după decizia instanței: „Nu mă las bătută. Mai bine mor”

Soția bărbatului ucis în accidentul provocat de fiul fostului președinte a Ligii profesioniste de fotbal vrea să meargă la CEDO, după ce a aflat că hotărârea de condamnare a fost anulată, iar dosarul a fost trimis spre rejudecare. ÎCCJ dovedește astfel că NU este imparțială și îi scapă de închisoare pe tinerii cu bani, deși omoară oameni nevinovați sub influența drogurilor.

Femeia a rămas văduvă cu doi copii la 21 de ani. Pentru prima dată, aceasta i-a transmis un mesaj lui Mario Iorgulescu, care i-a ucis soțul într-un accident rutier.

„În continuare, că tot este liber, poate să bea, să se drogheze și să iasă la volan să mai omoare și pe alții. Eu să mă las bătută și să accept ideea că Mari Iorgulescu nu va face nicio zi de pușcărie. Mai bine mor.

Eu vreau să fac tot posibilul să merg și la CEDO, să merg oriunde posibil, încât Mario Iorgulescu să nu scape de pușcărie", spune femeia.

Soțul ei, Dani Vicol, avea 24 de ani când a fost ucis într-un accident violent provocat de Mario Iorgulescu.

„Ar trebui să-i spun că-i "mulțumesc", că de 5 ani m-a lăsat fără soț. Mi-a lăsat copiii fără tată", mai spune femeia.

În jurul orei 5.00 dimineața, fiul fostului președinte al ligii de fotbal se întorcea nervos de la o petrecere din zona Snagov. Surse apropiate tânărului spun că se certase cu iubita lui și, deși consumase substanțe interzise, s-a urcat la volanul unei mașini de lux și a pornit spre Capitală. Camerele de supraveghere de pe traseu l-au surprins având viteză extrem de mare.

Mario Iorgulescu a trecut pe culoarea roșie a semaforului, atingând o viteză de aproximativ 160km/h. S-a lovit de un scuar, a trecut pe contrasens, acolo unde a lovit frontal un autoturism condus de victimă. Tânărul lovit nu a avut nicio șansă la viață.

„Mario Iorgulescu nici măcar nu a ciupit frâna, asta înseamnă că a vrut să-l omoare, a intrat în el exact ca un glonț. L-a scos pe geam, ditamai bărbatul de 90 și ceva de kilograme să iasă pe geamul din dreapta. A ieșit pachet", a mai spus soţia victimei. 

Mario Iorgulescu a fost dus și el cu ambulanța la spital. Acesta a fost transferat apoi cu o aeronavă în Italia. De atunci au trecut cinci ani. Tânărul a fost internat în această perioadă într-un centru medical din Peninsulă.

În tribunalele din România, el a fost reprezentat de avocați și de tatăl său.

Întrebată cum i s-a părut condamnarea care devenise definitivă de 3 ani și opt luni, femeia a spus:

„Am fost un pic ușurată, cu toate că mi s-a părut puțin, dar totuși am zis că a luat ceva", mai spune Patricia. 

Decizia ÎCCJ

În pofida deciziei definitive, Mario Iorgulescu nu a făcut nicio zi de pușcărie din motive medicale. Recent, o hotărâre a Curții Supreme a venit ca un trăsnet pentru Patricia și pentru întreaga familie a bărbatului mort în accident.

Procesul lui Iorgulescu se rejudecă, iar sentința a fost anulată. Magistrații au ținut cont de argumentele apărătorilor lui Iorgulescu junior.

„Persoanei vătămate i s-a descoperit la autopsie o concentrație de droguri. Adică conducea drogat la volan", spun avocații lui Mario Iorgulescu. 

„Nu există aşa ceva. Şi chiar dacă ar fi fost drogat, cu toate că nu există așa ceva, stătea la semafor, nu a încălcat nicio regulă, nu a încălcat absolut nimic, stătea la semafor și l-a omorât frontal. Chiar dacă era și beat și drogat, să fi fost în aceeași poziție ca lui Mario Iorgulescu. Nu l-a deranjat cu nimic statul la semafor", a mai spus Patricia, soţia victimei. 

Procesul va fi reluat în toamnă, cu Mario Iorgulescu, aflat tot în Italia. Potrivit ultimei declarații de avere, tatăl său, Gino Iorgulescu, figurează ca angajat al unei agenții de vânzări în Peninsulă, cel mai probabil pentru a convinge autoritățile să nu îl extrădeze pe fiul său, față de care judecătorii au emis un nou mandat de arestare pentru o condamnare de 3 trei ani de închisoare, fiind găsit vinovat pentru sechestrarea unui tânăr, transmite Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: mario iorgulescu instanţa