x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tineri reținuți după ce au violat și trimis la prostituție copii instituționalizați

Tineri reținuți după ce au violat și trimis la prostituție copii instituționalizați

de Redacția Jurnalul    |    06 Iul 2023   •   21:45
Tineri reținuți după ce au violat și trimis la prostituție copii instituționalizați
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Doi tineri din Botoșani, unul minor, au fost reținuți, fiind acuzați că au recrutat trei fete de 13, 14 și 16 ani, instituționalizate, pe care le-a determinat să practice prostituția în oraș. De asemenea, profitând de situație, unul le-ar fi obligat fetele să întrețină relații sexuale cu el.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani, au documentat activitatea infracțională a două persoane, cercetate pentru trafic de minori și viol.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna martie una dintre persoanele bănuite, minoră, ar fi recrutat, în scopul exploatării sexuale, trei fete, de 13, 14 și 16 ani, instituționalizate, pe care le-ar fi determinat să practice prostituția, în locații din municipiul Botoșani.

De asemenea, cu privire la cea de-a doua persoană bănuită, anchetatorii spun că în două situații diferite, profitând de imposibilitatea fetelor minore de a-și exprima voința, ar fi întreținut relații sexuale cu acestea.

Procurorii DIICOT Botoșani au dispus reținerea celor două persoane bănuite pentru 24 de ore. Joi fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de bănuiți, pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: copil diicot viol