x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Curtea de Apel Bucureşti a înlocuit arestul la domiciliu cu controlul judiciar în cazul medicului Gheorghe Burnei

Curtea de Apel Bucureşti a înlocuit arestul la domiciliu cu controlul judiciar în cazul medicului Gheorghe Burnei

20 Dec 2016   •   17:26
Curtea de Apel Bucureşti a înlocuit arestul la domiciliu cu controlul judiciar în cazul medicului Gheorghe Burnei

Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, ca medicul Gheorghe Burnei de la Spitalul "Marie Curie" să fie cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită. 

Instanţa a admis o contestaţie formulată de Burnei, dispunând înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, decizia fiind definitivă. 

În perioada cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligaţii, printre care şi aceea de a nu exercita profesia şi de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele. 

Tribunalul Bucureşti hotărâse, pe 11 decembrie, ca medicul Gheorghe Burnei de la Spitalul "Marie Curie" să fie plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, într-un dosar în care este suspectat de luare de mită şi efectuare de experimente neautorizate pe copii. 

În referatul întocmit de procurori se arată că Gheorghe Burnei nu cerea direct bani de la părinţii ai căror copii urmau să fie operaţi, însă după ce efectua intervenţiile chirurgicale le permitea părinţilor "să îl gratifice" cu diverse sume. 

În anumite cazuri, medicul pretindea sume de bani anterior intervenţiei chirurgicale încercând să le mascheze într-o formă aparent legală, încheind un înscris sub semnătură privată pe care îl intitula contract de donaţie. 

Conform datelor prezentate în referat, persoanele care ajungeau la Burnei şi care îi ofereau mită erau părinţi ai căror copii aveau anumite deficienţe fizice, dintre care unele trebuiau corectate medical. 

Totodată, Burnei îi interna pe copii pentru perioade îndelungate de timp, nejustificate medical, sau îi interna în mod repetat, fără a le efectua nicio intervenţie chirurgicală, pentru a-i determina astfel pe părinţi să-i dea bani sau alte foloase pentru efectuarea intervenţiilor chirurgicale. 

Anchetatorii mai spun că medicul apela şi la ameninţări cu refuzul efectuării operaţiei dacă părinţii nu se conformau cererilor sale. AGERPRES

×