x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dana Gîrbovan: S-au făcut presiuni prin ținerea deschisă a unor dosare pe o perioadă îndelungată de timp

Dana Gîrbovan: S-au făcut presiuni prin ținerea deschisă a unor dosare pe o perioadă îndelungată de timp

28 Mar 2019   •   10:59
Dana Gîrbovan: S-au făcut presiuni prin ținerea deschisă a unor dosare pe o perioadă îndelungată de timp

Președintele UNJR, Dana Gîrbovan, a declarat după consultările de la Cotroceni că nu există explicații privind numărul mare de dosare deschise din oficiu magistraților.

"În 2016-2017 DNA s-a sesizat din oficiu într-un număr de 157 de dosare, din acestea au fost trimise în judecată în jur de 20 de dosare. Problema este cu acest număr mare de dosare care au fost deschise din oficiu judecătorilor și procurorilor pentru care nu avem încă o explicație, dacă au fost sau nu presiuni, prin intermediul acestui dosare asupra judecătorilor. De asemenea, au mai existat probleme legate de cercetarea judecătorilor pentru soluțiile pronunțate și există deja exemple concrete în acest sens, de faptul că s-au făcut presiuni prin ținerea deschisă a unor dosare pe o perioadă îndelungată de timp, a fost cazul colegilor de la Oradea, dar și prin alte părți", a declarat Dana Gîrbovan.

×
Subiecte în articol: Dana Gîrbovan