x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DIICOT: Trei reţineri în dosarul de trafic de persoane cu deficienţe auditive şi de vorbire

DIICOT: Trei reţineri în dosarul de trafic de persoane cu deficienţe auditive şi de vorbire

de Redacția Jurnalul    |    25 Iun 2023   •   16:40
DIICOT: Trei reţineri în dosarul de trafic de persoane cu deficienţe auditive şi de vorbire

 Indivizii care plasau surdo-muți în trenuri își ameninţau și băteau victimele dacă dădeau informații autorităților, exercitau violențe pentru ca acestea să nu își câștige existența pe cont propriu, iar pretențiile financiare creșteau constant.

DIICOT informează că procurorii au dispus reținerea a 3 indivizi, cercetați pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată, șantaj şi răzbunare pentru ajutorul dat justiției.

Este vorba despre rețeau care racola persoane surdo-mute și le obliga să vândă diverse produse în trenuri.

Cercetările au scos la iveală că inculpaţii au ameninţat şi au agresat parte din persoanele vătămăte care au oferit date cu privire la activitatea infracţională.

De asemenea, inculpaţii, în mod constant au exercitat violențe psihologice (jigniri, ameninițări, intimidare, urmărire și supraveghere) pentru ca persoanele vătămate să accepte să lucreze în beneficiul grupului infracţional organizat, să nu își câștige existența pe cont propriu, să fie supuse și să nu formuleze denunțuri către autorități.

Totodată, membrii grupului au crescut în mod constant pretențiile financiare solicitând sume din ce în ce mai mari de la persoanele vătămate, prin exercitarea de violenţe psihice şi/sau fizice.

În urma percheziţiilor domicilare făcute în Bucureşti şi în judeţele Ialomiţa, Galaţi şi Timiş, au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă.

A fost instituită sechestrul asigurător asupra a trei apartamente din Bucureşti şi a mai multor conturi bancare, în lei şi euro.

Duminică, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: diicot caz retineri