x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fost director în Ministerul Mediului, reținut de DNA pentru trafic de influență

Fost director în Ministerul Mediului, reținut de DNA pentru trafic de influență

de Redacția Jurnalul    |    26 Apr 2023   •   14:00
Fost director în Ministerul Mediului, reținut de DNA pentru trafic de influență
Sursa foto: Foto: observator.tv

Procurorii DNA au anunțat că marți a fost reținut pentru 24 de ore un fost director din Ministerul Mediului, acuzat de trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de marți, a inculpatului Nicolescu Dinu-Octavian, la data faptei director economic în cadrul Ministerului Mediului, în prezent director al Autorității Vamale Române, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în luna aprilie 2020, inculpatul, printr-un intermediar, i-ar fi pretins unui om de afaceri, martor în cauză, suma de 1.000.000 lei pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că o avea asupra unor funcționari publici din cadrul Ministerului Mediului și că i-ar determina pe aceștia să dispună anularea obligațiilor fiscale, în valoare de 5.699.189 lei, pe care societatea omului de afaceri le avea de achitat către Administrația Fondului pentru Mediu.

„În contextul menționat mai sus, în datele de 13 și 14 aprilie 2020, inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian, prin același intermediar, ar fi primit în două tranșe (500.000 lei și 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, presupusul „litigiu” pe care societatea omului de afaceri îl avea cu Administrația Fondului pentru Mediu nu a fost „rezolvat” până în prezent.

Miercuri, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: director trafic de influenta