x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA cere prelungirea arestării preventive a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu

DNA cere prelungirea arestării preventive a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu

de Redacția Jurnalul    |    28 Oct 2023   •   13:20
DNA cere prelungirea arestării preventive a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA au depus, la Tribunalul Argeş, o solicitare de prelungire a arestării preventive în cazul primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu.

Potrivit informaţiilor de pe portalul instanţelor de judecată, cererea procurorilor va fi analizată miercuri, 1 noiembrie.

Tribunalul Argeş a admis, pe 5 octombrie, propunerea procurorilor Serviciului Teritorial Piteşti al DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Ion Georgescu.

Potrivit DNA, Ion Georgescu fusese reţinut anterior pentru trafic de influenţă.

"În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion (...) ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină 'promisiunea' făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior", preciza DNA.

Conform sursei menţionate, în acest context, pe 4 octombrie, în sediul primăriei oraşului Mioveni, Georgescu i-ar fi remis martorului suma de bani menţionată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii.

Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a decis, pe 6 octombrie, suspendarea mandatului primarului oraşului Mioveni, în urma arestării preventive.

×
Subiecte în articol: dna ion georgescu