
Schema s-a făcut pe o structură piramidală, unde fiecare firmă a avut un rol clar în păcălirea şi delapidarea clienţilor.
"Clienţii Nordis, nu sunt păgubiţi! Mi s-a pus ştampilă şi etichetă de Nordis. Toată lumea mi-a pus etichetă de Nordis", spune Laura Vicol.
Nordis, o afacere de familie
40 de milioane de lei cheltuiți pe luxMagistraţii au ajuns la concluzia că Laura Vicol a fost printre beneficiarii principali ai banilor de la Nordis. Ea ar fi cheluit circa 40 de milioane de lei de la clienţi pe haine şi accesorii de lux, spun judecătorii în motivarea arestării.
Nordis era o afacere de familie. Angajaţii din cinci firme ale grupului rulau banii în aşa fel încât la final să ajungă în conturile personale. Operaţiunile se încheiau cu retragerea banilor de la bancomat sau de la ghişeul băncii. Anchetatorii au conturat astfel ipoteza devalizării societăţii. Prin acest mecanism, au fost transferate sume mari de bani către Vladimir Ciorbă, Laura Vicol, apropiaţii sau rudele lor.
Judecătorii au considerat că fosta şefă a Comisiei juridice trebuia arestată preventiv pentru că știa clar de unde provin banii pe care îi cheltuiește pe un trai de lux, a mințit în declarațiile de avere, a ascuns un telefon mobil, considerat probă de procurori.
Anchetatorii mai spun că unele firme cu care lucra Nordis aveau angajati din Republica Moldova care nu fuseseră niciodată în România. Clienţilor le erau vândute apartamente la etaje construite fără autorizaţie sau care nu existau. Mai mult, au fost vândute aceleasi locuinţe prin recompartimentare mai multor proprietari, potrivit observatornews.ro.
