x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Drepturile omului și importanța lor în societate: Rolul CEDO

Drepturile omului și importanța lor în societate: Rolul CEDO

26 Iul 2023   •   16:07
Drepturile omului și importanța lor în societate: Rolul CEDO

Pentru ca oamenii să se poată dezvolta într-un mod armonios trebuie să trăiască într-un mediu care să le ofere condițiile de care aceștia au nevoie pentru a se putea dezvolta atât din punct de vedere personal cât și profesional. Ca un astfel de mediu să poată exista trebuie să existe instituții care să se ocupe cu tot ceea ce trebuie făcut pentru ca societatea în care trăim să funcționeze într-un mod ireproșabil.

Având în vedere numărul foarte mare de cazuri rezolvate de-a lungul timpului este clar că, Curtea Europeană a Drepturilor Omului este instituția fără de care calitatea vieții  ar avea extrem de mult de suferit. Cu toate că instanțele de judecată locale și naționale au rolul de a face dreptate în cazurile în care apar fel de fel de abuzuri nu sunt puține situațiile în care astfel de instanțe au formulat decizii care au încălcat drepturile si libertățile fundamentale ale omului. Însă, cu toate acestea, CEDO este acea instituție la care orice cetățean poate apela la nevoie, în cazul în care i-au fost încălcate drepturile și libertățile fundamentale.

 

Importanța cunoașterii drepturilor omului

 

Cu toții am auzit în trecut și cu siguranță o să auzim și în viitor, despre cazuri în care s-au încălcat drepturile omului. Drepturile omului sunt drepturi fundamentale și obligatoriu acestea trebuie respecate. Din acest punct de vedere, confort CEDO, iată câteva dintre cele mai importante drepturi dar și libertăți ale omului:

 

-  dreptul de a trăi

 

-  dreptul de a nu fi supus tratamentelor care aduc atingere calității vieții

 

-  dreptul de a nu fi folosit ca sclav

 

-  dreptul de a trăi într-un mediu sigur și liber din orice punct de vedere

 

-  dreptul de a avea parte de un proces echitabil

 

-  dreptul de a nu fi sancționat cu o pedeapsă care nu este prevăzută de către legislație

 

-  dreptul de a nu primi de două ori o pedeapsă pentru aceiași speță

 

-  dreptul la o viață privată, la un  domiciliu și la o corespondență

 

-  libertatea de a avea propria gândire, și de a alege religia în care vrei să crezi

 

-  libertatea de exprimare a punctului de vedere fără ca o astfel de exprimare să afecteze alte persoane

 

-  dreptul la căsătorie și egalitatea între soți

 

-  dreptul la un recurs efectiv

 

-  dreptul la protecția proprietății

 

-  dreptul la libera circulație

 

-  dreptul la instruire

 

Dacă unul sau mai multe drepturi și libertăți cetățenești sunt încălcate trebuie apelat la un avocat care este specializat în apărarea drepturilor omului. Acesta știe care sunt pașii care trebuie să fie urmați pentru ca abuzul comis să fie rezolvat așa cum se cuvine. De cele mai multe ori rezolvarea vine de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului ceea ce înseamnă că avocatul ales pentru a rezolva o astfel de situație nu doar că trebuie să fie specializat în apărarea drepturilor omului ci trebuie să aibă o mare experiență în ceea ce privește cazurile ajunse pe masa judecătorilor care activează în cadrul curții europene a drepturilor omului.

 

Consultanta-cedo.ro este adresa celui mai bun cabinet avocatura Bucuresti

 

Pentru că de-a lungul anilor a câștigat cazuri foarte importante dar și pentru că activează de foarte mulți ani în domeniul apărării drepturilor omului, casa de avocatură Grigoriu& Grigoriu, este casa de avocatură spre care trebuie să-și îndrepte atenția toate persoanele cărora instanțele de judecată din țara noastră le-au încălcat drepturile. Prin cazurile câștigate la CEDO, avocații care lucrează în cadrul casei de avocatură Grigoriu& Grigoriu au repus lucrurile pe făgașul normal și au tras un semnal de alarmă important în ceea ce privește modul în care sunt respectate drepturile fundamentale ale omului. Pentru că respectarea dreptății dar și ajutorarea oamenilor aflați în dificultate au fost două dintre motivele care i-au făcut să aleagă această meserie, avocații care lucrează în cadrul acestei case de avocatură sunt specializați în mai multe domenii de activitate. În momentul de față, persoanele care accesează Consultanta-cedo.ro pot beneficia  de consultanță în apărarea drepturilor omului, de consultanță în dreptul intern sau în dreptul comercial. Calitatea asistenței juridice oferită de către acești avocați este certificată de numărul foarte mare de cazuri câștigate de-a lungul anilor. Și, cea mai importantă dovadă este faptul că au reușit să câștige foarte multe cazuri la CEDO. Pentru că CEDO este instituția supremă atunci când vine vorba despre apărarea drepturilor omului este clar că avocații care reușesc să câștige cazurile pe care le prezintă în fața judecătorilor CEDO sunt niște avocați extrem de talentați dar și foarte bine pregătiți. Pentru a putea afla cât mai multe detalii despre modul în care lucrează avocații casei de avocatură Grigoriu& Grigoriu dar și pentru a putea citi despre cele mai răsunătoare cazuri câștigate de către aceștia accesează Consultanta-cedo.ro.  De asemenea, tot prin accesarea acestei adrese vei putea afla și care sunt modalitățile prin care poți intra în contact cu avocații care lucrează în cadrul acestei case de avocatură. Atunci când îți sunt încălcate drepturile omului  alege să lucrezi doar cu oameni care au demonstrat că știu care sunt pașii care trebuie să îi urmeze pentru ca tu să te simți din nou respectat și apărat de către societatea în care trăim.

 

Nimic nu este mai important în situații delicate decât să știi că poți avea încredere într-o echipă de profesioniști în domeniul juridic. În special atunci când ai o problemă serioasă și se ajunge la CEDO, cu siguranță iți vei dori să colaborezi cu cei mai buni avocați astfel încât să iți rezolvi problema într-un mod sigur și eficient.

 

 

×