x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un bărbat aducea canabis din Spania și îl vindea la petreceri tematice

Un bărbat aducea canabis din Spania și îl vindea la petreceri tematice

de Redacția Jurnalul    |    29 Oct 2023   •   13:40
Un bărbat aducea canabis din Spania și îl vindea la petreceri tematice

Doi bărbați au fost reținuți de procurorii DIICOT Cluj pentru trafic de droguri. Unul dintre ei este acuzat că a adus canabis din Spania pe care îl vindea apoi cu ocazia unor petreceri tematice.

Polițiștii BCCO și procurorii DIICOT Cluj au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de trafic internațional de droguri, trafic și deținere de droguri de risc, respectiv efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și trafic de droguri de risc și mare risc.

Unul dintre învinuiți ar fi introdus, în octombrie 2023, în țară, din Spania, peste 400 de grame de canabis, destinate comercializării cu ocazia organizării unei petreceri tematice.

De asemenea, sâmbătă, acesta ar fi deținut, în locuință, în scopul consumului propriu, aproximativ un gram de canabis.

Față de cel de-al doilea bănuit s-a reținut că, în perioada ianuarie 2022- mai 2023, în mod repetat, fără a deține autorizație de la ANSVSA, ar fi manipulat și distribuit substanțe psihoactive, din clasa catinonelor, pentru sume cuprinse între 50 și 500 de lei.

Totodată, în perioada mai - octombrie 2023, în mod repetat, ar fi deținut și vândut diferite cantități de canabis și cristal.

Polițiștii și procurorii au făcut 7 percheziții domiciliare, în județul Cluj, fiind descoperite și ridicate peste 400 de grame de canabis (muguri), ascunse într-o canapea, două pungi cu substanță cristalină (3-CMC), comprimate de Diazepam, 4 telefoane mobile, un cântar de mare precizie, 3 dispozitive amovibile de stocarea datelor, 8.000 de lei și mai multe ustensile folosite pentru consumul de droguri, toate cu urme de substanță.

Sâmbătă, procurorii au dispus reținerea celor două persoane, care vor fi prezentate duminică judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: droguri poliţie