x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Droguri aduse din străinătate, vândute în județul Neamț cu 70 de lei gramul. Dealerii, arestați

Droguri aduse din străinătate, vândute în județul Neamț cu 70 de lei gramul. Dealerii, arestați

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2023   •   21:15
Droguri aduse din străinătate, vândute în județul Neamț cu 70 de lei gramul. Dealerii, arestați

Două persoane din Neamț au fost arestate preventiv în urma unor percheziții făcute de polițiști și de procurorii DIICOT la dealeri de droguri care aduceau substanțele din străinătate și le vindeau cu 70 - 80 de lei gramul consumatorilor din județ.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț au avut controale pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de risc.

Astfel, aceștia au efectuat două percheziții domiciliare, în urma cărora au fost depistate și ridicate aproximativ 350 de grame de cannabis, 11 recipiente ce conțin urme vegetale cu aspect de cannabis, 3 țigarete confecționate artizanal, care conțin substanțe psihoactive, 6 dispozitive de mărunțire tip grinder și 3 cântare de precizie.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate 3 telefoane mobile, două harduri externe și aproximativ 12.500 de lei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2022 - iulie, bănuiții ar fi comercializat în mod repetat, droguri de risc, respectiv cannabis, consumatorilor din județul Neamț, în schimbul unor sume cuprinse între 70 și 80 lei pentru un gram.

Totodată, în aceeași perioadă, unul dintre bănuiți ar fi introdus pe teritoriul țării, cannabis, prin intermediul unor colete expediate din străinătate. Aceste droguri erau destinate atât comercializării, cât și consumului propriu.

Zece persoane au fost duse la sediul DIICOT Neamț pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, față de două persoane, de 32, respectiv 38 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, introducerea în țară de droguri de risc și deținerea de droguri de risc, în vederea consumului propriu, ulterior, față de acestea, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: droguri strainatate diicot