x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Prejudiciu de 3 milioane de lei, într-un dosar de evaziune fiscală la firme de construcții

Prejudiciu de 3 milioane de lei, într-un dosar de evaziune fiscală la firme de construcții

de Redacția Jurnalul    |    03 Apr 2023   •   22:30
Prejudiciu de 3 milioane de lei, într-un dosar de evaziune fiscală la firme de construcții

Șapte percheziţii au loc în Capitală și în județele Ilfov, Mehedinți și Caraș Severin, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproape 3 milioane de lei.

Poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București fac, luni, 7 percheziții domiciliare în București și județele Ilfov, Mehedinți și Caraș Severin, într-un dosar penal de evaziune fiscală.

În perioada 2015 - 2019, 7 administratori ai două societăți comerciale din construcții, respectiv din anveloparea blocurilor, ar fi creat un lanț de tranzacționare, înregistrând în contabilitate operațiuni fictive de prestări servicii termoizolare clădiri în valoare de aproximativ 10.700.000 de lei, de la societăți comerciale ,,cu identitate clonată” sau cu ,,comportament tip fantomă”.

Prejudiciul cauzat în dauna bugetului consolidat al statului este estimat la 2.750.000 de lei, informează Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București.

Suspecții vizați vor fi audiați și s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ale persoanelor bănuite, în vederea recuperării prejudiciului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: evaziune fiscala constructii