x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Filiera Soros din justiție

Filiera Soros din justiție

de Dan Constantin    |    19 Oct 2017   •   11:30
Filiera Soros din justiție

Filantropul Soros a creat o rețea de acaparare și susținere a intereselor diversificate - politice și economice - prin intermediul ong-urilor care au ajuns să influențeze în cel mai înalt grad decizii la nivel național. America se dezmeticește și descoperă nocivitatea sistemului care a influențat alegerile prezidențiale, prin încercarea disperată de a-și impune candidatul la Casa Albă. După victoria lui Trump, tot mai multe voci cer anchete la nivel federal pentru a evalua gradul de nocivitate pentru interesele americane al caracatiței Soros. Nu mai este un secret că sub umbrela lecțiilor de democrație predate în Europa de Est s-au format grupuri de interese finanțate de Soros, care au penetrat instituțiile statului, și-au plasat ,,cadrele” școlarizate prin burse în puncte-cheie de decizie.

România poate fi luată ca un studiu de caz pentru modul de acțiune al rețelei sorosiste care vizează deturnarea sensului democrației prin impunerea unor formule alternative, oculte de conducere, în afara sistemelor bazate pe vot sau mecanisme constituționale. Formula Guvernului tehnocrat, impus în finalul anului 2015, este cel mai răsunător succes al acțiunii de acaparare a puterii prin ocolirea alegerilor într-o ţară UE.

Sistemul de justiție a fost o țintă urmărită cu prioritate în planurile lui Soros. Plasarea Monicăi Macovei în fruntea Ministerului Justiției și promovarea în posturi-cheie a celor fidelizați pentru politicile de grup sufocă sistemul magistraturii. Lupta crâncenă pentru păstrarea privilegiilor, a pozițiilor de conducere are ca teren de aplicație acum blocarea reformelor, împiedicarea modificării legilor Justiției și ale Codurilor penale. Păstrarea Codruței Kovesi în fruntea parchetelor - General și DNA - prin patru mandate succesive a devenit un test, dar și o garanție pentru menţinerea bazelor de putere pentru politica lui Soros în România. Din turela DNA sunt mitraliați adversarii politici, sunt dirijate schimbările guvernelor și se aranjează majorități parlamentare. Anticorupția, cu pletora de activiști, experți, propagandiști care se hrănesc din fonduri Soros, s-a îmbâcsit de corupție. Analiza din Comitetul Helsinki al Congresului SUA și episodul de marți de la Bruxelles arată că acest produs de export - modelul românesc de luptă cu corupția - a început să pută. Cangrena are tratament radical prin amputare. 

 

×
Subiecte în articol: soros