x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fraudă electorală în comuna Ciorani. Patru inculpați și-au recunoscut vinovăția

Fraudă electorală în comuna Ciorani. Patru inculpați și-au recunoscut vinovăția

06 Aug 2021   •   09:44
Fraudă electorală în comuna Ciorani. Patru inculpați și-au recunoscut vinovăția

În dosarul fraudării alegerilor locale din septembrie 2020 din comuna Ciorani, județul Prahova, patru persoane au primit pedepse cu suspendare după încheierea unor acorduri prin care și-au recunoscut faptele.

Judecătoria Buzău a admis acordurile şi i-a condamnat pe inculpaţii la câte un 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 2 ani. Aceștia au fost acuzați de falsificarea documentelor și evidențelor electorale, sub formă continuată. Decizia nu este definitivă.

În dosar au fost acuzate 23 de persoane, printre care și primarul comunei Ciorani, Marin Voicu. Dintre acestea, 20 de persoane sunt acuzate de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, două pentru complicitate la comiterea acestei fapte, iar primarul Marin Voicu pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Au fost încheiate patru acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti și lucrători de poliţie din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova - Serviciul investigaţii criminale, au efectuat 18 percheziţii domiciliare.
"Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice", arată Parchetul.

Tribunalul Prahova a dispus, în luna iunie, arestarea preventivă a acestora pe motiv că nu respectă valorile democratice, nu au sentimente de vinovăție.

 

×
Subiecte în articol: fraudă alegeri ciorani