x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gheorghe Ştefan, trimis în judecată de DNA, într-un nou dosar

Gheorghe Ştefan, trimis în judecată de DNA, într-un nou dosar

28 Dec 2017   •   14:23
Gheorghe Ştefan, trimis în judecată de DNA, într-un nou dosar

Gheorghe Ştefan, fost primar al municipiului Piatra Neamţ şi vicepreşedinte al PDL, a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar, fiind acuzat de trafic de influenţă în legătură cu sponsorizarea echipei de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamţ de către o firmă care avea contracte cu Hidroelectrica. 

Potrivit unui comunicat al DNA, la începutul anului 2010, Gheorghe Ştefan a pretins de la directorul unei societăţi comerciale cu activitate în construcţii ca aceasta să sponsorizeze echipa de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamţ cu un procentaj de 3% din sumele pe care firma urma să le încaseze în baza unui contract încheiat cu SC Hidroelectrica SA - Sucursala Hidrocentrale Bistriţa, având ca obiect lucrări pe râul Siret. 

În schimbul banilor, Gheorghe Ştefan a promis că va interveni pe lângă funcţionari din conducerea SC Hidroelectrica SA, societate cu capital majoritar de stat care aloca fondurile necesare investiţiei, pentru a se continua finanţarea lucrărilor. 

În temeiul solicitării lui Ştefan, în perioada 2010 - 2011, între SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamţ, în calitate de prestator, şi societatea cu activitate în construcţii, în calitate de beneficiar, au fost încheiate şapte contracte de reclamă şi publicitate în temeiul cărora au fost emise nouă facturi fiscale şi a fost achitată, prin ordine de plată, suma totală de 998.000 lei, în condiţiile în care nu există niciun document privind executarea obligaţiilor asumate de prestator. 

Dosarul se va judeca la Tribunalul Neamţ. 

Gheorghe Ştefan a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale, el având o condamnare definitivă de 6 ani închisoare în dosarul "Microsoft", din care a executat un an, fiind eliberat condiţionat în septembrie 2017. 

De asemenea, el are alte două condamnări care nu sunt definitive, respectiv 8 ani şi 2 luni închisoare într-un dosar legat de fraudarea Companiei Naţionale Poşta Română şi 3 ani închisoare pentru finanţarea ilegală a PDL. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gheorghe stefan